Stikkord
praksis
Leirskole – Et tilbud som må tilrettelegges for alle
Mange har reagert i sosiale medier etter at det ble skrevet om en gutt i Trondheim som ikke fikk delta på leirskole sammen med sine klassekamerater. Diskrimineringsnemnda slår fast at dette er diskriminering.
- friluftsliv
- funksjonsnedsettelse
- likeverdige muligheter
- lovverk
- praksis
- undervisning
Ungdata 2022
Flertallet av norske ungdom opplever at de har gode venner, tette og tillitsfulle relasjoner til foreldrene sine, og de trives på skolen. Etter to år med pandemi er det gledelig å få slike positive forskningsresultater. Det gjør det samtidig lettere å rette søkelys på temaer som deltakelse i organiserte fritidsaktiviteter, hvor trenden fortsatt viser en nedgang.
- folkehelse
- fritidsaktiviteter
- fysisk aktivitet
- praksis
Tilpasset fysisk aktivitet (TFA) som pedagogisk praksis
TFA er en pedagogisk praksis som handler om å tilpasse fysisk aktivitet i form av lek, idrett, kroppsøving, friluftsliv eller annen bevegelsesaktivitet til de muligheter, forutsetninger og mål en person har for sin aktivitet – som en del av sin livsverden.
- erfaringer
- inkludering
- lek
- mestring
- praksis
- tilpasset
- tilpasset fysisk aktivitet
En "oversettelse" av ICF til barn og unge med funksjonsnedsettelse
Seks «F-ord» i habilitering
Hvordan kan det enkelte barn få muligheten til en best mulig framtid på tross av funksjonsnedsettelsen? I Canada har forskere utviklet en modell basert på ICF, seks "F-ord" som gir begrepene i ICF et tydeligere innhold tilpasset barn med ulike funksjonsnedsettelser. Som Kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser ønsker vi at denne tenkingen får enda større fotfeste i Norge.
- ICF
- medbestemmelse
- pårørende
- praksis
- re-/habilitering
- samhandling
Forskningsartikkel
Knowledge among important actors in the field of adaptive equipment for young people with disabilities
Tilgang til aktivitetshjelpemidler er en kritisk faktor som kan avgjøre om et barn eller ungdom med funksjonsnedsettelser kan delta i fysiske aktiviteter, idrett og lek i ulike lokale sammenhenger. En forutsetning for suksess er bevissthet rundt, og spesifikk kunnskap om, utstyret og dets bruk hos alle relevante aktører.
- aktivitetshjelpemidler
- deltakelse
- lokalmiljø
- praksis
- tilpasset fysisk aktivitet
- utstyr
Hvordan påvirker lokalmiljøet skolens inkludering?
I innovasjonsprosjektet School-In som er finansiert av Norges Forskningsråd vil en se nærmere på hvilken betydning lokalmiljøet har for inkluderingen i skolen.
- elevrollen
- forskning
- forventninger
- inkludering
- innovasjon
- læringsmiljø
- lokalmiljø
- praksis
- school-in
- skole
Nytt nasjonalt program innen aktivitetshjelpemidler
Valnesfjord Helsesportsenter, Røde Kors Haugland Rehabiliteringssenter, Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser og Beitostølen Helsesportsenter er tildelt i overkant av 3 millioner kroner av Stiftelsen Sophies Minde til gjennomføring av første fase i et nasjonalt FoU-program knyttet til aktivitetshjelpemidler. Dette er et ledd i en større nasjonal satsing innenfor helsesportområdet (Prosjektet Delta 2022).
- aktiviteter
- aktivitetshjelpemidler
- Beitostølen Helsesportsenter
- bevegelsesaktivitet
- deltakelse
- fysisk aktivitet
- helsesportssenter
- likeverdig
- praksis
- Røde Kors Haugland Rehabiliteringssenter
- tilpasset fysisk aktivitet
- utstyr
- Valnesfjord Helsesportssenter
En systematisk analyse av effekt og pedagogisk innsats ved inklusjon av barn med spesielle behov i grunnskolen i Danmark
Dansk Clearinghouse har gjennomført et prosjekt hvor de har samlet kunnskap om forskningsspørsmålet: Hvilken empirisk forskning er gjennomført til belysning av effekten av inklusjon av elever med særlige behov i grunnskolen?
- forskning
- inkludering
- læringsmiljø
- praksis
- skole
8215 Valnesfjord