God praksis
Aktive Sammen – ny nettside
06. oktober 2021Metoden Aktive Sammen er utviklet for å gi frivillige og kommuner et verktøy når målet er å gi enkeltpersoner og familier støtte til å etablere og opprettholde tilhørighet til sosiale nettverk.
Inkluderingsveileder for aktivitetstilbydere
25. august 2021Unge funksjonshemmede har lansert en etterspurt inkluderingsveileder rettet mot aktivitetstilbydere for å øke inkludering av unge med funksjonsnedsettelser og kroniske sykdommer
Gode overganger for barn og unge med funksjonsnedsettelser
14. juni 2021Barn og unge opplever ofte unødvendige hindringer i utdanningsløpet sitt grunnet manglende tilrettelegging. De går fra barnehage til barneskole, ungdomsskole og videre på videregående skole, lærlingeplass og eventuelt til høyere utdanning. Hjelpemidler og tilrettelegging må være på plass til barnet/ungdommen kommer til ny skole/utdanningsted eller arealer.
Aktivitetsbank "aktiv hjemme"
26. mai 2020Beitostølen Helsesportssenter har samlet og digitalisert en mengde beskrivelser av aktiviteter som kan gjøres lokalt. Du trenger ikke å ha vært pasient ved senteret for å ha glede og bli inspirert av dette.
Fagudvikling og videnskabelse i praksis og for praksis
13. august 2019Denne artikel handler om praksisbaseret forskning på Valnesfjord Helsesportssenter (VHSS).
Kulturarrangementer som er tilgjengelig for alle
Tilgjengelighetsmerket
12. desember 2018Mandag 10. desember ble Tilgjengelighetsmerket for kulturarrangører lansert.
Prosjektet "Tur- og treningskompis"
27. januar 2017Nordland idrettskrets samarbeider med Forum for Natur og Friluftsliv, Valnesfjord Helsesportssenter, Nordland fylkeskommune og kommunene i fylket med å rekruttere og tilby kurs for alle som ønsker å lære mer om å tilrettelegge aktive fritidstjenester for andre.
Herlig video fra Arctivity 2016
14. oktober 2016Arctivity er et landsdekkende barmarkstilbud som vil fremme like muligheter for deltakelse i idretts- og friluftsaktiviteter. Målgruppe er personer over 16 år med fysiske funksjonsnedsettelser. Her får vi en flott smakebit på hvordan 2016 artet seg.
Drop-In metoden – beskrives som et viktig metodeverktøy dersom du har bekymring for en elev
22. juni 2016I Helsedirektoratet har det i en del år vært satset på psykisk helse i skolen. Dersom du er bekymret for en elev, kan du, via hjemmesiden til Helsedirektoratet, få råd og veiledning om hvordan du kan oppdage og følge opp en elev som ikke har det bra.
8215 Valnesfjord