Avsluttede prosjekter

Ingressbilde til artikkel om Svein Bergems doktorgradsdisputas. Bildet viser Svein Bergem.

Disputas - Svein Bergem

27. april 2021

Svein Bergem er idrettspedagog ved Valnesfjord Helsesportssenter og stipendiat ved Fakultet for sykepleie og helsevitenskap (FSH) og Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser. Han disputerer for ph.d. i studier av profesjonspraksis 7. mai 2021. Ph.d.-prosjektet har vært gjennomført med støtte fra Stiftelsen Sophies Minde.​​

D og K logo

Prosjekt «Deltakelse og kvalitet»

05. juni 2020

Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser (NKBUF) leder prosjektet «Deltakelse og kvalitet -Utvikling av metode for å styrke kvaliteten i kommunale tjenester for barn og unge med funksjonsnedsettelser». Prosjektet finansieres med midler fra Norges Forskningsråd i samarbeid med SINTEF og de fire kommunene Vestvågøy, Askøy, Horten og Stjørdal, en kommune fra hver helseregion

Bilde av blyantspisser i mange farger

– delprosjekt med mål om å forbedre kommunikasjon og samhandling

"Ulikheter gir muligheter"

03. juli 2017

Kompetansetjenesten (Aktiv Ung) er tildelt midler gjennom Nasjonalt Velferdsteknologiprogram for å teste ut en ny, digital kommunikasjonsplattform for bedre samhandlingen om og med bruker. Søknaden er et samarbeid med Horten kommune og spesialisthelsetjenesten.

Illustrasjon av figurer i ring rundt lyspære

Ulikheter gir muligheter

03. juli 2017

Forprosjektet Ulikheter gir muligheter er ferdigstilt. Forprosjektet har vært delfinansiert av Helse Nord RHF sine øremerkede midler til Nasjonale tjenester. Oppdraget var å utvikle et hovedprosjekt i den hensikt å styrke samhandling mellom pasienten, hans/hennes lokale nettverk, kommunen og spesialisthelsetjenesten før, under og etter habiliterings- og rehabiliteringsopphold.

Ingress_funkipedia

funkipedia.no

08. juni 2017

I 2016 startet vi arbeidet med å prøve å realisere en idé: Funkipedia.no. Tanken var at funkipedia.no skulle bli en kunnskaps- og erfaringsdatabase, bygget på bidragsyternes personlige erfaringer, etter samme modell som Wikipedia.

Skjermbilde av nettsiden til Drop-In metoden

Utvikling av Drop-In metoden

Elevdeltakelse og aktivitet i et forebyggende læringsmiljø

12. august 2016

Universitetet i Agder (UiA), institutt for pedagogikk, og Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser - Aktiv Ung, fikk i 2013 prosjektmidler gjennom Helsedirektoratet sin satsning Psykisk helse i skolen. Midlene skulle brukes til å rette fokus mot alle elever og spesielt de elever som pendler mellom behandling og skole.

Bilde av Simon Flack som presenterer tilgjengelighetsappen Moveasy

Moveasy - app for tilgjengelighet

06. juni 2016

Med midler fra Extra-stiftelsen utviklet Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser og Norges handikapforbund, Moveasy, en app som skulle samle brukeropplevd universell utforming eller mangel på sådan.

Bilde av barn som er med på tautrekkingskonkurranse

Statusrapport forprosjektet Ulikheter gir muligheter

02. juni 2016

Forprosjektet Ulikheter gir muligheter handler om å øke aktivitet og deltakelse for barn, unge og unge voksne med funksjonsnedsettelse gjennom å finne gode modeller for samhandling mellom spesialisthelsetjeneste og primærhelsetjeneste. Forprosjektet skal ende opp i en søknad om et hovedprosjekt, hvor modellene skal prøves ut. Målgruppen er barn, unge og unge voksne som er tilknyttet habiliteringstjenesten og/eller har opphold ved rehabiliteringssenter.

Illustrasjon med fargeglade barn

Prosjekt ”Ulikheter gir muligheter”

09. juni 2015

Helse Nord innvilger 250000.- til forprosjektet ”Ulikheter gir muligheter”.

Bilde av Svein Bergem

PhD ved Aktiv Ung

09. juni 2015

Svein Bergem skal fremover jobbe med en PhD på tema "Aktivitetshjelpemidler, kunnskap og sosial deltagelse"