Guiden er utarbeidet i regi av Nasjonalt velferdsteknologiprogram og bygger på KS sitt Veikart for tjenesteinnovasjon og andre Kvikk-guider innenfor samme tematikk.
Velferdsteknologi til barn og unge med funksjonsnedsettelser gir stor nytteverdi for bruker selv, for pårørende og for tjenesten, når det brukes riktig og barnet settes i sentrum.
Bruk av velferdsteknologi betyr helhetlig fokus på barnets hverdag, hele døgnet, hele uka og hele livsløpet. Dette forutsetter et tverrsektorielt samarbeid mellom helsepersonell, ansatte på skole og teknisk personell i kommunen.
En viktig kilde til informasjon og inspirasjon er erfaringer fra andre kommuner. Gjennom Kvikk-guiden lenkes det til eksempler fra andre kommuner, samt relevante ressurser. Det oppfordres til å lese igjennom eksemplene for å tilegne seg en god forståelse av mulighetsrommet for velferdsteknologi.
NKBUF har fulgt utviklingen og resultatene av velferdsteknologiprogrammet som Helsedirektoratet har hatt regien av, gjennom deltakelse sammen med Horten kommune. Kvikk-guiden som er utarbeidet er et nødvendig og praktisk verktøy som øker sjansene for at implementeringen av velderdsteknologi skal oppleves meningsfull og nyttig for brukeren.
Kilde
https://www.ks.no/fagomrader/innovasjon/innovasjonsledelse/veikart-for-tjenesteinnovasjon/kvikk-guide-velferdsteknologi-til-barn-og-unge-med-funksjonsnedsettelser/
Du finner Kvikk-guiden ved å følge lenken:
Kvikk-guide til implementering av velferdsteknologi til barn og unge med nedsatt funksjonsevne
Erfaringsrapporten fra Helsedirektoratet finner du ved å følge lenken under: