Fra artikkel publisert hos Utdanningsnytt:
"Sondre Støckert (13) fra Solbergelva i Nedre Eiker kommune i Buskerud har cerebral parese (CP), men han ønsket seg så inderlig en tur til toppen Knabben, som er et populært turmål for mange i kommunen. Toppen er likevel kun for folk som er gode til beins, for her er det både svært bratte stigninger og et til dels kronglet terreng med store steiner.
...
– Toppen er egentlig helt umulig å nå for en som er CP-rammet, men klassen hans ville det annerledes. De ønsket å trå til som en avslutning på barneskolen, sier Aslam Konar, spesialpedagog og gymlærer ved Solberg skole.
...
Sondre hadde lenge hatt ønske om komme opp på Knabben, og Konar foreslo derfor at klassen skulle bære klassekameraten opp dit. Sammen planla gymlæreren og kontaktlærer Kristin Nystrøm turen, og den ble gjennomført i den siste skoleuka før ferien i strålende sommervær. Klassen ble delt inn i bærelag, og de byttet på underveis med å bære Sondre opp.
– Denne oppgaven har gitt elevene en forsterket følelse av samhold, medmenneskelighet og det å nå et felles mål. Turen ble spesiell for oss alle, og det ble en minneverdig avslutning for klassen og hovedpersonen selv, forteller gymlæreren."
Les hele den fantastiske historien hos Utdanningsnytt her.
Vi, i Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser, synes denne saken virkelig viser hva som er mulig å få til hvis man bare ser hverandre og hverandres ønsker, og investerer i å få ting til. Som det sies i saken: Alle lærte noe viktig av denne turen. Riktig tilrettelegging kan virkelig bidra til å inkludere barn og unge som altfor lett faller utenfor. Vi håper og ønsker at initiativet vist av lærere og elever ved Solberg skole, kan kopieres til flere klasser og skoler rundt om i landet.