Stikkord
spesialisthelsetjenesten
Ny rapport om bruk av helsetjenester blant barn og unge med habiliteringsbehov
I en ny rapport fra Helsedirektoratet gis en oversikt over tjenester i spesialisthelsetjenesten og i kommunene blant barn og unge med habiliteringsbehov.
- kommune
- lovverk
- samhandling
- sammenhengende tjenester
- spesialisthelsetjenesten
- tjenestetilbud
Norsk akademi for habiliteringsforskning – Konferanse 2023
26. oktober ønsket Norsk akademi for habiliteringsforskning, velkommen til Tromsø og nasjonal forskningskonferanse innen habilitering.
- forskning
- habilitering
- kunnskapsformidling
- spesialisthelsetjenesten
Nytt prosjekt
Undervisning til ledsagere
Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser har tidligere gjennomført et forskningsprosjekt som bekreftet at utfordringen for familier med barn med funksjonsnedsettelser ofte ikke er manglende rettigheter og muligheter, men kunnskapsformidlingen om dette til pårørende. Prosjektet "Undervisning til ledsagere" skal søke å bedre kunnskapen om rettigheter og muligheter hos barnas nærmeste.
- brukerperspektiv
- ferdigheter
- habilitering
- rettigheter
- spesialisthelsetjenesten
- støtteordninger
- tjenestetilbud
- Valnesfjord Helsesportssenter
NKBUF sitt innspill til Nasjonal helse- og samhandlingsplan
Regjeringen ønsker å forbedre Samhandlingsreformen. Utarbeidelsen av en Nasjonal helse- og samhandlingsplan står sentralt i dette arbeidet. Planen skal utgis som en stortingsmelding som omfatter både den kommunale helse- og omsorgstjenesten og spesialisthelsetjenesten. Meldingen blir viktig for det helhetlige arbeidet for å styrke vår felles helse- og omsorgstjeneste.
- fritid
- frivillighet
- habilitering
- inkludering
- kommune
- skole
- spesialisthelsetjenesten
- Stortingsmelding
- tilpasset fysisk aktivitet
Kartlegger psykiske helsevansker hos barn med funksjonsnedsettelser
Psykiske helsevansker som angst og atferdsvansker er spesielt utbredt hos barn og unge med fysisk og mental funksjonsnedsettelse. Ved Universitetssykehuset NordNorge er det utviklet en standardisert kartlegging av disse barnas psykiske helse for å fange opp dette tidlig, og kunne gi et mer helhetlig behandlingstilbud.
- habilitering
- kartlegging
- psykisk helse
- re-/habilitering
- spesialisthelsetjenesten
Hvordan hjelpe overvektig ungdom best mulig?
Forekomsten av fedme blant barn og unge øker verden over. Stadig flere bruker mat som premiering, trøst eller som en slags flukt fra hverdagen – med overvekt som resultat. Hvordan man hjelper de som er utsatt, skal forskerne nå finne ut av.
- digitale verktøy
- forskning
- kommunehelsetjenesten
- spesialisthelsetjenesten
Utvikling av Drop-In metoden
Elevdeltakelse og aktivitet i et forebyggende læringsmiljø
Universitetet i Agder (UiA), institutt for pedagogikk, og Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser - Aktiv Ung, fikk i 2013 prosjektmidler gjennom Helsedirektoratet sin satsning Psykisk helse i skolen. Midlene skulle brukes til å rette fokus mot alle elever og spesielt de elever som pendler mellom behandling og skole.
- drop-in metoden
- elevrollen
- læringsmiljø
- nærskole
- overganger
- rehabilitering
- rehabiliteringsinstitusjon
- spesialisthelsetjenesten
8215 Valnesfjord