Stikkord

Velg stikkord
Velg stikkord

fritid for alle

Ingressbilde til artikkel om boka dette passer ikke for sånne som deg

«Dette passer ikke for sånne som deg» – Fortellinger om fritid, forskjellsbehandling og funksjonsnedsettelse

04. juni 2024

Redd Barna har utgitt boka «Dette passer ikke for sånne som deg» –Fortellinger om fritid, forskjellsbehandling og funksjonsnedsettelse. Boka handler om diskriminering av barn og unge med funksjonsnedsettelser på fritiden. Det er en samling av tekster fra mennesker som brenner for et mangfoldig samfunn og ikke-diskriminering. Bakgrunnen for boka er en spørreundersøkelse gjennomført med flere kommuner i Norge.

Ingressbilde_likestilling

​NKBUF sitt innspill til Likestillings- og mangfoldsutvalget

15. desember 2022

Likestillings- og mangfoldsutvalget har fått i oppgave å utrede hvordan vi kan sikre et samfunn som gir rom for mangfold og annerledeshet.

Collage som viser illustrasjoner av fem ulike fritidsaktiviteter

Fritidserklæringen fornyes

25. august 2022

Regjeringen, KS og flere aktører innenfor frivilligheten forplikter seg til å arbeide for at alle barn og unge kan delta i minst en fritidsaktivitet med andre.

Foto av en glad jente under en paraply

Fritidserklæringen – en felles innsats for fritidsaktivitet til alle barn

25. august 2022

Staten, kommunene og frivillighetenjobber fortsatt sammen om en felles innsats for at alle barn skal få mulighet til å delta jevnlig i én organisert fritidsaktivitet, uavhengig av foreldrenes sosiale og økonomiske situasjon.

Ingressbilde til artikkel om Bli med - aktiv fritid for alle

Viktig læringsnettverk

07. mars 2022

Nettverket "Bli med - Aktiv fritid for alle" har som mål å gi et kunnskapsløft for og med ansatte som tilrettelegger fritid for barn og unge i kommuner, fylkeskommuner og frivillig sektor.

Ingressbilde_fritidforalle

Fritid for alle

10. februar 2022

Helsedirektoratet etablerte i 2007 det nasjonale knutepunktet Fritid for alle. Målet var å styrke og videreutvikle arbeidet med feltet støttekontakt, kultur- og fritidsdeltakelse.

Ingressbilde_FmB_bok

Fritid med Bistand

Fritid med Bistand er en arbeidsmetode som synliggjør hvordan en kan hjelpe barn, ungdom og voksne med ulike bistandsbehov inn i selvvalgte kultur- og fritidsorganisasjoner. Gjennom et bokprosjekt med støtte fra Helsedirektoratet kunne metoden beskrives i en fagbok.

Ingressbilde med bilde av boken Fritid sammen med andre

Avsluttet prosjekt

Samarbeidsprosjektet Aktiv fritid for alle

14 kommuner og bydeler i Norge fikk i tidsperioden 2010 til 2014 tilskuddsmidler til å ta i bruk og implementere bruk av arbeidsmetoden Fritid med Bistand i kommunalt rusarbeid.

Ingressbilde_aktivemuligheter

Aktive muligheter

Dette prosjektet ble initiert av Helsedirektoratet i 2012 etter at en nasjonal kartlegging tydeliggjorde at ingen av landets kommuner hadde utviklet en praksis hvor de sikret deltakelse i selvvalgte kultur- og fritidsorganisasjoner til personer med utviklingshemming.

Ingressbilde_mal kopi

Aktive sammen

Metoden Aktive Sammen ble til for å gi frivillige organisasjoner og kommuner et verktøy når målet er å gi enkeltpersoner og familier støtte til å etablere og opprettholde tilhørighet til sosiale nettverk.

Ingressbilde til artikkel om Fritid for alle uten fordommer

Fritid for alle – uten fordommer

04. mai 2021

Redd Barna har lansert rapporten "Fritid for alle - uten fordommer. Fortellinger om fritid fra barn og unge med funksjonsnedsettelser".

Bilde av Anders Midtsundstad

Tilrettelegging av fritid – et nytt fagfelt?

30. juni 2020

Det er enighet om at vi ønsker å tilrettelegge samfunnet for alle. Vår velferdsstat har klare politiske mål om «full deltakelse og likestilling», men gode intensjoner er ikke nok. Det må settes av ressurser, gis opplæring og erfaringene må spres når ønsket er å styrke og videreutvikle arbeidet innenfor feltet støttekontakt, kultur- og fritidsdeltakelse. 

Skjermbilde av nettsiden til knutepunktet Fritid for alle

Faglig knutepunktansvar for feltet støttekontakt, kultur- og fritidsdeltakelse

15. juni 2016

Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser har ansvaret for å følge opp feltet støttekontakt, kultur- og fritidsdeltakelse, nasjonalt. Satsingen gjennomføres i et nært samarbeid med Helsedirektoratet.