Stikkord
kartlegging
Deltakelse og tilhørighet i fysisk aktivitet for svaksynte og blinde
Paraidrettssenteret i Trøndelag, i samarbeid med Norges teknisk naturvitenskaplige universitet (NTNU) og Norges Blindeforbund, jobber med et landsdekkende prosjekt som har som mål å finne ut hva som gjør deltakelse og tilhørighet i fysisk aktivitet mulig eller vanskelig for barn og unge (6-19 år) som er svaksynte eller blinde.
- deltakelse
- fysisk aktivitet
- kartlegging
- tilhørighet
- tilpasset fysisk aktivitet
Etablerer medisinsk kvalitetsregister innen psykisk helse for barn og ungdom
Hvert år gir psykisk helsevern for barn og unge (PHBU) helsehjelp til 53 000 pasienter, noe som utgjør cirka fem prosent av barnebefolkningen. Likevel er det mye vi ikke vet om kvaliteten på tilbudet de mottar.
- forskning
- kartlegging
- kunnskap
- psykisk helse
Kartlegging av turveger – ny rapport
I Vestfold og Telemark har mange kommuner i flere år jobbet målrettet og tverrfaglig med utvikling av turveger for alle. Tilgjengelige turveger i nærmiljøet inkluderer alle brukergrupper og styrker både stedsutvikling og folkehelse.
- bærekraftsmålene
- inkludering
- kartlegging
- lokalmiljø
- rapporter
- tilgjengelighet
- tilrettelegging
- universell utforming
Fritidsaktiviteter med assistanse
Kommunene Fet, Skedsmo og Sørum ble fra 1. januar 2020 til Lillestrøm kommune. For å møte denne utfordringen deltok ansatte i den nye kommunen i et kompetanse- og innovasjonsprosjekt (2019 – 2020) for å styrke kunnskapen, og øke samarbeidet med frivillig sektor innenfor fagfeltet tilrettelegging av fritidstjenester. Prosjektet fikk midler fra Fylkesmannen i Viken, og ble gjennomført i samarbeid med Universitetet i Sørøst Norge og Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser.
- aksjonslæring
- CRPD
- fagbok
- kartlegging
- likeverdige muligheter
- metoden Fritid med Bistand
- samfunnsdeltakelse
Samarbeidsprosjektet Aktiv omsorg
Begrep aktiv omsorg har i Norge gitt retning for hvordan vi kan styrke samspillet mellom kultur, aktiviteter, helse og trivsel. Når Senter for omsorgsforskning – Sør ved Universitetet i Sørøst-Norge og Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser (NKBUF) ble enige om å samle kunnskap rundt bruk av aktiv omsorg ble det til et samarbeidsprosjekt.
- aktiv omsorg
- aktiviteter
- fagbok
- kartlegging
- kultur
- medvirkning
- sammenhengende tjenester
- støttekontakt
Fritid med Bistand
Fritid med Bistand er en arbeidsmetode som synliggjør hvordan en kan hjelpe barn, ungdom og voksne med ulike bistandsbehov inn i selvvalgte kultur- og fritidsorganisasjoner. Gjennom et bokprosjekt med støtte fra Helsedirektoratet kunne metoden beskrives i en fagbok.
- bokserie
- CRPD
- FN
- fritid for alle
- kartlegging
- metoden Fritid med Bistand
- NKBUF
- støttekontakttjenesten
Kartlegger psykiske helsevansker hos barn med funksjonsnedsettelser
Psykiske helsevansker som angst og atferdsvansker er spesielt utbredt hos barn og unge med fysisk og mental funksjonsnedsettelse. Ved Universitetssykehuset NordNorge er det utviklet en standardisert kartlegging av disse barnas psykiske helse for å fange opp dette tidlig, og kunne gi et mer helhetlig behandlingstilbud.
- habilitering
- kartlegging
- psykisk helse
- re-/habilitering
- spesialisthelsetjenesten
Christine Sundgot Borgen har skrevet doktorgrad
Sunn kroppsopplevelse. Om ungdom, kroppspress og selvfølelse
Hvordan kan kroppspress reduseres blant ungdom? Det er fokus i denne studien, som måler et bredt omfang av endringer i kroppsbilde hos ungdommer, myntet på å bedre helsen, styrke kroppsbildet og få dem til å akseptere sin egen kropp.
- forskning
- kartlegging
- kunnskap
- livskvalitet
8215 Valnesfjord