Rapporter

Ingressbilde til Oppvekstrapporten 2017

Oppvekstrapporten 2017: Økte forskjeller – gjør det noe?

31. mars 2017

Barn er nå overrepresentert i lavinntektsstatistikken. Hva slags familier vokser disse barna opp i, hvordan har de det og hva slags fremtidsutsikter har de? Disse spørsmålene diskuteres i Oppvekstrapporten 2017, som ble lansert 30. mars på Bufdirs Oppvekstkonferanse 2017.

Forsiden til rapporten Det handler om samhandling

Rapport Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser

Lav, tilfeldig og personavhengig kunnskap og kompetanse?

30. november 2016

«Det handler om samhandling! Kartlegging av kompetanse og tilbud om aktivitet og deltakelse innen habilitering for barn og unge i kommuner og i spesialisthelsetjenesten». Rapport utført av Nordlandsforskning 2015

Ingressbilde til artikkel om Tjenestilbudet til familier som har barn med funksjonsnedsettelser

Rapport fra NOVA

Tjenestilbudet til familier som har barn med funksjonsnedsettelser

27. september 2016

Foreldre til barn med funksjonsnedsettelser opplever ofte at informasjonen om hjelpesystemet og tjenestene er mangelfull og tilfeldig. De må da selv finne ut av hvordan de skal skaffe seg hjelp, noe som kan føre til en skjevfordeling av hjelpen.

Forsidebilde av rapporten Sosiale forskjeller i unges liv

Rapport fra NOVA

Store sosiale forskjeller blant unge

14. juni 2016

En ny rapport som bygger på data fra lokale ungdomsundersøkelser (Ungdata) viser at ungdom fra høyere sosiale lag oftere enn andre deltar i organiserte fritidsaktiviteter, mens ungdom fra lavere sosiale lag bruker mest tid på ulike skjermbaserte aktiviteter.

Forsiden til Som alle andre - rapport

Rapport fra NTNU Samfunnsforskning

Som alle andre? - Søsken til barn og unge med funksjonsnedsettelser

04. april 2016

Rapporten redegjør for funnene fra en studie av søsken til barn med nedsatt funksjonsevne, gjennomført fra desember 2011 til november 2012. Den bygger på data fra søsken som nå er ungdommer eller unge voksne: dybdeintervju med 15 søsken og utfylte spørreskjema fra 100. Rapporten inneholder også en oversikt over nasjonal og internasjonal forskning om søsken til personer med nedsatt funksjonsevne.

 

Rapport fra Unge funksjonshemmede

"Sin egen lykkes smed" - Ungdom med funksjonsnedsettelsers egen opplevelse av behovet for rehabiliteringstilbud.

04. april 2016

Denne rapporten ser på ungdoms egen oppfatning av forholdet mellom tilbud og behov på rehabiliteringsfeltet. Særlig ser rapporten på rehabiliteringstilbud rettet spesifikt mot ungdom og på hvordan de får informasjon om slike tilbud. Rapporten er i hovedsak basert på en intervjuundersøkelse og en spørreundersøkelse vi har utført. I tillegg har vi gjennomgått politiske dokumenter og tidligere undersøkelser på feltet, hatt samtaler med ulike rehabiliteringsinstitusjoner og Regional koordinerende enhet.

en_av_flokken

Rapport fra NTNU Samfunnsforskning

En av flokken? Om inkludering og ungdom med sansetap – muligheter og begrensninger

04. april 2016

Forskningsrapport om funn i prosjektet «Inkludering av barn og unge med sansetap i skole og fritid». Prosjektet har flere bidragsytere fra Statped. Det er gjennomført av NTNU Samfunnsforskning AS på oppdrag fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.

Med kjepper i hjulene

Rapport fra Unge funksjonshemmede

"Med kjepper i hjulene" - Utredning om tilgang og tilgjengelighet til rehabiliteringstilbud for ungdom og unge voksne.

04. april 2016

Denne rapporten ser på barrierer som gjør at ungdom og unge voksne ikke benytter seg av rehabiliteringstilbud rettet mot dem. Flere institusjoner med avtale mangler unge til sine opphold, samtidig vet vi at unge mennesker har udekkede rehabiliteringsbehov. I denne undersøkelsen har vi snakket med både ungdommene selv, rehabiliteringsinstitusjoner og de regionale koordinerende enhetene.

Forsiden på Levekår for personer med nedsatt funksjonsevne - rapport

Rapport fra NTNU Samfunnsforskning

Levekår for personer med nedsatt funksjonsevne - Fellestrekk og variasjon

04. april 2016

Det er både store variasjoner og mange fellestrekk i levekårene til personer med ulike former for nedsatt funksjonsevne. Både type, grad og tidspunkt for ervervelse har stor påvirkning på ulike levekårsområder. Det trengs imidlertid mer systematisk kunnskap om dette.

 

Rapport fra Valnesfjord Helsesportssenter

Aktivitet mot frafall i skolen

07. mars 2016

Ungdomstiden kan være en turbulent tid med endringer i krav fra flere sider. For personer med en funksjonsnedsettelse kan disse endringene oppleves enda sterkere og mer turbulente,og valg du tar kan få konsekvenser for framtidig helse og forutsetninger for et selvstendig liv. Prosjektet Aktivitet mot frafall i skolen har hatt som mål å styrke unge funksjonshemmedes muligheter til å fullføre videregående skole og klare overgangen til studier og/eller arbeidsliv, og bidra til økt aktivitet og deltakelse i skole, samfunn og arbeidsliv.