Spennende nysatsing i Øvre Valnesfjord– Sjunkhatten folkehøgskole!

Fauske kommune gav sommeren 2012, Fauna KF i oppdrag om å utrede og søke om statlig godkjenning av Sjunkhatten folkehøgskole. Initiativet om en folkehøgskole i Valnesfjord ble først tatt av befolkningen i bygda. Søknaden er nå sendt til Utdanningsdirektoratet. Sjunkhatten folkehøgskole søkes etablert like i nærheten av Valnesfjord Helsesportssenter og Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser.

Sjunkhatten1.jpg

Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser vil dermed inngå i en større helhet i området Øvre Valnesfjord, med både Sjunkhatten folkehøgskole, Valnesfjord Helsesportssenter og Sjunkhatten Nasjonalpark - barnas nasjonalpark.

Det er på denne samarbeids- og samhandlingsarenaen at elevene ved Sjunkhatten folkehøgskole får en unik mulighet til å oppleve «det gode møtet» med brukere av Valnesfjord Helsesportssenter, og der kompetansetjenesten vil kunne bidra faglig ved skolen - og selv nyte godt av fag- og elevmiljøet ved folkehøgskolen.

Undervisningen, skolebygget og markedsføringen kommer til å bli innrettet også mot unge med funksjonsnedsettelser og andre personlige utfordringer.

Korsviktindene.jpg

Et skoleopphold ved Sjunkhatten folkehøgskole blir mer enn en folkehøgskoleutdanning. Skolen skal bidra til inkludering og fellesskap mellom alle elevene, uansett bakgrunn og forutsetninger. Folkehøgskolebevegelsens danningsprosesser skal bidra til personlig utvikling, mestringsfølelse og økt selvrespekt, og dermed sette den enkelte elev bedre i stand til å møte samfunnet og arbeidslivet etter endt skoleår.  «Det gode møtet» satt ut i praksis!

Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser er svært glad for å få være en naturlig del i dette inspirerende landskapet. Vi er spente på fortsettelsen og sier tvi tvi til driverne av prosjektet!

Er du nysgjerrig på Sjunkhatten folkehøgskole, ta kontakt med prosjektleder Mathilde Winter på tlf 46746769.