Prosjektleder Anja Helgerud ved Valnesfjord Helsesportssenter (VHSS) har det siste halve året jobbet med sommeraktivitetsprosjektet Arctivity!

Her er hennes ord om prosjektet så langt:

Ideen for prosjektet er å lage et ettertraktet frilufts- og barmarksarrangement her oppe i unike Salten-distriktet, som skal motivere funksjonshemmede til å utvikle sine personlige drømmer og interesser for uteaktiver, og som legger til rette for reelle treningsmål mellom hvert av de årlige arrangementene.

Arctivityillustrasjonavaktiviteter.jpg

Utførende samarbeidspartnere på Arctivity er VHSS, Norges Idrettsforbund og særforbundene, samt lokale og nasjonale klubber og foreninger. I tillegg til egne styrker innenfor fagfeltet er det viktig for oss å inkludere at studenter og andre interesserte  som frivillige medspillere, for den tryggeste og beste gjennomføringen av arrangementet.  

Nordland Fylkeskommune og Fauske kommunes næringsselskap Fauna har bidratt økonomisk, og støtter oss i bruken av kommunen og fylket som ressurs for prosjektet. Fauna har blant annet vært med på å gjennomføre det internasjonale sykkelrittet Arctic Race of Norway, der de bidro til en kjempesuksess på etappen som gikk tur/retur Bodø via blant annet Fauske kommune. Nå har de stor tro på utviklingsmuligheter i Salten som en effekt av Arctivity.

Prosjektet ser for seg at uka skal inneholde opplevelser i friluft over flere "basecamper" i Salten. Kanskje blir det elvepadling i Saltdalen, dykking i Saltstraumen eller grotting i Beiarn?

Dette er enda på planleggingsstadie, men at det blir tøft og stilig - det forsikrer prosjektlederen!

Pilotuka blir avholdt sommeren 2015.